INLEIDING

Prof.Dr.Dr. Angelo Troedhan Prof.Dr. Andreas Kurrek Prof.Dr. Marcel Wainwright Prof.Dr.Dr. Ziad Mahmoud Dr.Mag. Margit Winterleitner Dr. Diyari Abdah Dr. Juan Martinez

Raad van Bestuur van IAUSI

Welkom bij de op biologie gebaseerde botregeneratieve geneeskunde, atraumatische botchirurgie en implantologie van de 21e eeuw 

Gerespecteerde collega !

IAUSI is een non-profit NGO-organisatie. Onze doelstellingen zijn fundamenteel onderzoek, ontwikkeling en promotie van gestandaardiseerde protocollen in ultrasone chirurgie en implantologie met betrekking tot voornamelijk OMF-chirurgie, kaakchirurgie, tandheelkunde maar ook andere disciplines van chirurgie in de menselijke geneeskunde op nationaal en internationaal niveau.  IAUSI-leden organiseren en organiseren wetenschappelijke en educatieve informatie- en opleidingssessies voor OMF-chirurgen, tandartsen en algemene chirurgen alsook seminaries, workshops, praktijkgerichte cursussen, nationale en internationale conferenties. De IAUSI homepage is de centrale interface voor de uitwisseling van schriftelijke en audiovisuele informatie, zoals wetenschappelijke publicaties van IAUSI-leden en lezingen en trainingsvideo's, voornamelijk in de Engelse taal. Het lidmaatschap kan worden verleend aan individuele artsen met een diploma in de tandheelkunde en/of algemene geneeskunde en aan nationale en internationale medische non-profit organisaties. Momenteel telt IAUSI ongeveer 4000 directe of indirecte leden (via aansluiting van nationale medische organisaties). Het hoofdkantoor is gevestigd in Wenen/Oostenrijk.
HISTORISCHE ACHTERGROND

Na de introductie van ultrasone chirurgische hulpmiddelen in de oromaxillo-faciale chirurgie, kaakchirurgie en implantologie heeft een groep craniomaxillo-faciale chirurgen en tandartsen uit Oostenrijk en Duitsland een studieclub opgericht om onderzoek en informatie te delen. Deze Europese studieclub kwam uiteindelijk tot de conclusie dat een interlandelijke organisatie van essentieel belang is voor het bevorderen van onderwijs en vooruitgang op dit gebied. Als gevolg hiervan werd de International Academy for Ultrasonic Surgery and Implantology opgericht.

  De eerste jaarlijkse bijeenkomst van de Internationale Academie voor Ultrasone Chirurgie en Implantologie vond plaats in mei 2007 in Wenen, Oostenrijk. Een Executive Board werd gekozen om vertegenwoordigers van omf-chirurgie, kaakchirurgie, parodontie, prosthodontie, algemene chirurgie, ENT-, neuro-, en cosmetische chirurgie en algemene geneeskunde te omvatten.

  De Internationale Academie voor Ultrasone Chirurgie en Implantologie werd vervolgens binnen een korte periode geassocieerd met toonaangevende professionele nationale organisaties en universiteiten in Duitsland, Polen, Oekraïne, Griekenland, Frankrijk, Egypte, Libanon, Singapore, Azië, Zuid-Amerika, Australië en de VS, en het aantal groeit nog steeds.

De huidige raad van bestuur:

President:
Prof.Dr.Dr. Angelo C. Troedhan (AUT), PhD., MD, DMD, Specialist Craniomaxillofacial Surgery, Specialist Dentistry, founding member

1st Vice-President:
Prof.Dr. Andreas Kurrek (GER), PhD., DMD, Specialist Dentistry, founding member

2nd Vice President & Regional Director North America:
Prof.Dr. Marcel Wainwright (GER), PhD., DMD, Specialist Dentistry, founding member

Secretary General & Regional Director Middle East:
ass.Prof.Dr.Dr. Ziad Tarek Mahmoud (EGY), PhD., DMD, Specialist Craniomaxillofacial Surgery, Specialist Dentistry

Treasury:
Dr. Mag. Margit Winterleitner (AUT), PhD., MD, ES, General Medicine, Economic Sciences

Regional Director Asia Pacific:
Dr. Winston Tan (SGP), PhD., M.D., D.M.D., Specialist Craniomaxillofacial Surgery, Specialist Dentistry

Regional Director Europe
Prof.Dr. Diyari Abdah (UK), PhD., DMD, Specialist Dentistry

Regional Director South America:
Dr. Juan Martinez (COL), PhD., DMD, Specialist Dentistry

IAUSI-verbindingen

Neem contact op met uw nationale tandheelkundige of implantologische verenigingen en verenigingen om ultrasone chirurgische opleidingen in uw regio aan te vragen.

De Piezotome-opleidingen kunnen ook worden georganiseerd door uw plaatselijke tandheelkundig depot of regionale ACTEON-Office (wetenschappelijke en ontwikkelingssamenwerkingspartner)

Learn more

IAUSI-universitaire samenwerkingsverbanden

In samenwerking met de Medische Universiteit Innsbruck / Oostenrijk organiseren wij in de polikliniek in samenwerking met de Medische Universiteit Innsbruck / Oostenrijk trainingen voor het kadaverhoofd en de Gezondheidswetenschappelijke Universiteit Vientiane / Laos Piezotome & implantaattrainingweken in de polikliniek.

Contacteer ons voor meer informatie

Email